Permanent Makeup

Med permanent make-up bliver øjenbryn, eyeliner og læber permanent pigmenteret i det øvre lag af dermis. Din permanente make-up forbliver altid på når du vågner om morgenen, ved udøvelse af sport, når du kommer op af swimmingpoolen, når det regner og stormer, og selv når du ser en tårevædet romantisk film. Et perfekt udseende 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

Selv når du fjerner din almindelige make-up, vil dit ansigt stadig have de konturer, der giver dig et perfekt udtryk. Du vil yderligere spare tid hver morgen, da du ikke nødvendigvis behøver at optegne dine øjenbryn, din eyeliner eller dine læber længere.

Permanent make-up udføres med en ultra-fin nåleformation, der bevæger sig i en meget hurtig op- og nedadgående bevægelse, og afsætter et hudvenligt og sikkert mineralsk pigment i huden. Målet med permanent make-up er at få dig til at blive den bedste udgave af dig selv. Dette opnås ved at anvende den korrekte farve, i overensstemmelse med din specifikke hudtone og ved at placere pigmentet således, at det komplimenterer díne naturlige træk.

Håndværket
Det er yderst vigtigt at understrege at påførelse af permanent make-up er et håndværk og en kunstart. Pålideligt udstyr og grundig uddannelse er en forudsætning for at kunne mestre denne behandlingsform. Som forbruger bør du undersøge markedet grundigt for veluddannede artister, bede om at se et gyldigt diplom på deres færdigheder, og sikre dig at farverne og udstyret som benyttes, lever op til kravene om sikkerhed og hygiejne. Det er trods alt en behandling, som efterlader et resultat, du skal leve med i flere år frem. Professionelle indenfor permanent make-up, som er uddannet på et Nouveau Contour Akademi, har gennemgået en grundig teoretisk og praktisk træningsperiode, og din behandler vil til hver en tid, kunne fremvise certifikater på de specifikke, specialiserede teknikker, som de har modtaget undervisning i.

Pålideligt udstyr
Nouveau Contour er ét af verdens største og førende mærker indenfor udstyr og uddannelse til professionelle mikropigmentister. Din Nouveau Contour specialist arbejder med en eksklusiv Nouveau Contour maskine med de seneste tekniske nyskabelser og nyheder indenfor området permanent make-up. Maskinen er digital og computerstyret, hvilket gør behandlingen nøjagtig med brøkdele af millimeter, for at sikre de bedst mulige resultater. Computeren kan styre nålens frekvens med en nøjagtighed på 0,01 sekund. I overensstemmelse med de strenge regler i Sundhedsvæsenet anvendes der et nyt sterilt nålemodul til hver klient, og modulet destrueres efter behandlingen. Du kan hermed være helt sikker på, at permanent make-up fra din Nouveau Contour specialist er sikkert.

Øjenbryn

Manglende eller uregelmæssig hårvækst ved øjenbryn kan
 justeres med permanent make-up, for at opnå en mere ensartet form på brynene, som ellers kun kan skabes af make-up artister. Eventuelle ar på øjenbrynene kan camoufleres, og hvis du er én af dem der grundet overplukning af dine øjenbryn, næsten ikke har nogen naturlig hårvækst længere, kan dit ansigtsudtryk blive komplet igen med permanent make-up. Øjenbryn kanlaves med flere forskellige teknikker alt efter din personlige  smag og ønsker til resultatet. Nouveau Contour specialisterhar mulighed for at udøve teknikker som skyggelægning, airbrushing, hårpåtegning eller kombinationsteknikker som 3D bryn. Spørg din Nouveau Contour specialist hvilke avancerede teknikker han/hun er certificeret til at udøve.

Øjne

Øjenvipper og eyeliner giver dine øjne udtryk. Med permanent make-up kan udtrykket af øjnene ændres ved at benytte forskellige farver, og udtrykket bliver mere fremtrædent.

Eyelineren pigmenteres imellem øjenvipperne, hvilket giver et naturligt og smukt udtryk. Du kan få en diskret
øjenvippefortætning eller en mere udtryksfuld eyeliner. For
 små eller for store øjne kan pigmenteres således, at dit ansigt optisk syner mere i balance.

Opnå evigt smukke øjne uden at bekymre dig om, at din make-up er udtværet. Nouveau Contour specialister har mulighed for at udøve teknikker, som smokey eyeliner, dual-tone eyeliner, designer eyeliner og colorwash teknikker for mere synlige resultater. Spørg din Nouveau Contour specialist hvilke avancerede behandlinger han/hun er certificeret til at udøve.

Læber

Med permanent make-up kan du opnå at få en naturlig læbekontur eller give dine læber en ekstra markeringsfarve. Man kan også korrigere læber så de fremstår mere symmetriske og i balance. Til læber kan du vælge en liplinerfarve, eventuelt med toning, efter eget valg og det er også muligt at vælge en mere diskret liplinerfarve, for at opnå en naturlig form og for at give blege læber mere farve. Med en fuld læbepigmentering, behøver du ikke læbestift længere og med 3D teknikken vil dine læber få fylde og form. Spørg din Nouveau Contour specialist, hvilke avancerede læbebehandlinger han/hun er certificeret til at udøve.

Ofte stillede spørgsmål:

Gør det ondt?
Graden af smerte ved en procedure indenfor permanent make-up, afhænger af flere faktorer. Det afhænger bl.a. af kundens individuelle smertetærskel, området hvorpå der behandles, hvilken bedøvelse der benyttes, samt din behandlers tekniske færdigheder. Det vil sige at én vil opfatte en procedure i et gívent område som værende mindre smertefuldt, hvor en anden vil opleve den selvsamme behandling som værende decideret smertefuldt. Størstedelen af specialister indenfor permanent make-up, er enige om at proceduren på øjenbryn er den behandling der vækker mindst ubehag, hvor proceduren ved eyeliner ofte handler om angst grundet behandlingsområdet, mere end det egentligt er smertefuldt. Behandlingsproceduren på læber, er den behandling der umiddelbart vækker mest ubehag.

Hvem er permanent make-up egnet til?
I princippet er permanent make-up egnet til alle, men personer som kan nikke genkendende til følgende, kan især have stor glæde af permanent make-up:

  • Manglende eller begrænset hårvækst ved bryn og vipper
  • Hareskår
  • Allergi over for kosmetik
  • Usikre hænder
  • Brugere af briller og/eller kontaktlinser
  • Manglende pigment i læberne med udefineret læbekant
  • Alopecia
  • Før og efter kemobehandling 
Der kan som sagt være mange årsager til, hvorfor man ønsker at få permanent make-up og det er muligt at få opfyldt de fleste behov, hvad enten man ønsker det helt naturlige look eller gerne vil have et lidt kraftigere og “make-up ìet” resultat.

Hvis jeg ikke kan lide det, hvad så?
Når du vælger at modtage denne type af behandling er det afgørende at beslutningen er velovervejet. En dygtig specialist vil have en grundig konsultation med dig inden den aktuelle behandling overhovedet finder sted. Det er vigtigt at du og din specialist er enige om hvad der er æstetisk korrekt og smukt, samt at dine forventninger til denne procedure er realistiske. Permanent make-up er en blivende behandling som du skal leve med i mange år efter og af samme årsag vil en dygtig specialist aldrig tatovere før at optegningen er godkendt af dig som kunde. Derfor må det naturligvis forventes, at du er tilfreds med det du har godkendt, og at du har sat dig ordentligt ind i alle de informationer du modtager af din specialist.

Skal jeg vælgen farven selv?
Nej. Din Nouveau Contour specialist har modtaget undervisning i farveteori, og kan give dig en sagkyndig rådgivning omkring hvilke farver der passer dig bedst. Der er et udvalg på mere end 66 farver til alle hudtyper, og det er endda muligt at blande en farve der er skræddersyet til din hudtone.

Kan jeg stadig anvende almindelige make-up?
Absolut. Permanent make-up er ikke påtænkt som en erstatning for eksempelvis en aftenmake-up, det tjener især det formål at skulle fremhæve. Du kan altid benytte ekstra make-up ovenpå.

Kan jeg komme direkte ind fra gaden til en behandling?
Før en behandling indenfor permanent make-up, vil der altid finde en konsultation sted. Under denne konsultation kan du drøfte dine behov med din Nouveau Contour specialist, du kan udspecificere dine ønsker med hensyn til form og farve og sammen finder I ud af hvordan permanent make- up kan være med til at imødekomme dem. Selvfølgelig vil din specialist give dig en fornuftig rådgivning, i forhold til hvordan de bedste og smukkeste resultater med permanent make-up kan opnås. Så principielt kan man godt komme direkte ind fra gaden til en behandling, hvor denne er slået sammen med en konsultation, men beslutningen om at få udført permanent make- up bør altid være en velovervejet handling og ikke en pludselig indskydelse!

Hvor lang tid tager behandlingen?
Dette afhænger af den valgte behandling og din specialists færdigheder, men generelt vil det tage 1 1/2 – 2 timer, inklusiv konsultation, optegning af formen, farvevalg og pigmenteringsproceduren.

Er der nogen særlig efterbehandling?
For at sikre at din permanente make-up bliver optimal, vil din Nouveau Contour specialist give dig nogle retningslinjer for hvordan du skal behandle din permanente make-up. Efterbehandlingen har stor betydning for udfaldet af din behandling og dermed også for det endelige resultat, så det er vigtigt at du følger de angivne retningslinjer nøje.

Er slutresultatet synligt umiddelbart efter behandlingen?
Nej. Den første uge efter behandlingen er pigmenteringen betydeligt mørkere end det endelige resultat. I løbet af den første uge vil intensiteten af farven aftage omkring 40% og derfor blive meget blødere. På grund af den naturlige cellefornyelse, vil slutresultatet af pigmentering først være synligt efter en periode på cirka 3 til 5 uger.

Er permanent make-up sikkert?
Umiddelbart ja! Men det afhænger af følgende faktorer: din specialists viden og færdigheder, at du er sandfærdig omkring dit fysiske og psykiske helbred og at udstyret der benyttes er sikkert.

For det beløb, jeg bruger på permanent make-up kan jeg købe en masse blyanter!

Korrekt. Men er der en make-up artist der styler dine øjenbryn, tegner en eyeliner for dig eller korrigerer formen på dine læber hver morgen når du står op? Følger denne make-up artist dig også på dine ferier for at rette din make-up når du kommer op fra en tur i havet eller fra swimmingpoolen? Permanent make-up medfører en bekvemmelighed du kan nyde hver eneste dag i årevis.

Er permanent make-up det samme som en tatovering?
Princippet er lig hinanden. Med begge procedurer deponeres pigment i huden med nåle, men det er den eneste lighed. Udstyret, teknikkerne og sammensætningen af pigmenterne er helt anderledes.

Kan man lave en midlertidig tatovering med permanent make-up?De pigmenter man anvender i permanent make-up falmer fordi de ikke deponeres så dybt i huden, fordi sammensætningen af pigmenterne er anderledes, og fordi at de, ulig en tatovering på kroppen, er udsat for UV stråler konstant. Når tatoveringen, som årene går, er falmet meget, vil resterne af pigmenterne næsten ikke være synlige da de jo ligger imellem øjenvipper, langs læbekanten eller i brynene hvor hår typisk skjuler det.

Hvor længe holder det?

Det er meget indivuelt, da der er flere faktorer der spiller ind, alder, hudtype, hudtilstand og hvilket look man får lavet, vi anbefaler generelt at det vedligeholdes 1 gang om året.